English

Wasmachine

column-johnhofman-wasmachineEen wasmachine is een must, niet weg te denken uit onze samenleving. Heel vroeger was er de wastobbe, een item uit moedes/ grootmoeders tijd. Vanochtend wilden we een was draaien, maar niets werkte. Alle knoppen geprobeerd, maar geen stroom, geen contact, zo dood als een pier. Vervolgens de stopcontacten gecheckt. Die werkten. Daarop een plaatselijk installatiebureau gebeld. De man zag het donker in want dit zou wel eens een moeilijk geval kunnen zijn, iets voor een specialist. Maar goed, hij was bereid iemand te sturen.

Tien minuten later stond er en jongeman voor de deur, iemand van het installatiebureau in ons dorp. Hij haalde de klep van de wasmachine eraf en controleerde met een stroommeter de contacten. Overal stond spanning op, daar kon het niet al liggen. Tja, zei hij: het zal wel in de printplaat liggen en dan moet er echt een specialist bij komende. Spelenderwijs haalde hij een bepaald contact uit elkaar en zette het weer in elkaar. Ik hoorde plotseling een tik. Ik bad er voor en dacht: weet je wat, ik probeer gewoon de aan- en uitknop nog een keer.

Ik zei tegen de monteur: ik hoor een tik. Kan dat wat zijn. Nee, ik denk het niet, zei de monteur, maar goed, je kunt het altijd proberen. Ik ben er nu toch. Ik drukte de aan- uitknop opnieuw in en warempel, de motor sloeg aan en de machine begon weer te draaien.

Tja, zei de monteur, dat is ook wat, lijkt wel magie, niet te geloven. Dit kan eigenlijk niet. Ik zei: nou technisch misschien niet, maar wel op gebed. De monteur zei daarop: tja, dan werkt dat gebed wel. Ik sta versteld. Mijn vrouw en ik waren ook versteld, en erg blij want je zal maar zonder zitten. Een klein wonder, wat heet klein.

Misschien heeft nu ook wel eens problemen met uw wasmachine of met een ander apparaat. Of misschien komt u geestelijk niet of nauwelijks op gang. Misschien liggen de geestelijke bindingen in uw binnenste stil en is er nieuw leven nodig, een nieuwe vonk, een nieuw contact met God. Weet U: als uw contact met God, met de medemensen weer vonkt, weer beweegt, dan is er weer leven, weer hoop en leeft God weer door u heen.

Mocht u zich “dood”, contact-loos voelen, dan zeg ik u: bid en God wil dan weer leven geven, een dode verbinding weer leven inblazen, Hij wil het contact weer herstellen. Ga naar God, wacht er niet mee, als uw verbinding stil ligt en ontvang nieuw leven. Laat u opnieuw activeren zodat u weer actief wordt in Zijn dienst, Zijn koninkrijk.

John Hofman

Zoeken