English

Haar

column-johnhofman-haarTja, HET GAAT OVER HAAR, EEN ALLEDAAGS BERGIP. Iedereen heeft wel iets met haar. Sommigen hebben veel haar, zijn zelfs behaard, anderen hebben bijna geen haar. Sommigen hebben een toupet, anderen hebben een fraaie bos van zichzelf.

In onze vakantie maakten we kennis met John McCormack, een echte Ier. Hij werkt inmiddels al negen jaar in China en geeft les in financiën aan een topuniversiteit in China. Vandaar dat het zo goed gaat in China.

John spreekt en schrijft goed Chinees en leerde ons een aantal woorden.

Ook vertelde hij een opvallend verhaal. Chinezen zijn ogenschijnlijk ondoorgrondelijk, zogenaamd uitgestreken gezicht, geen humor enz. Echter, niets is minder waar. Lees maar.

Op een dag gaat John met de bus van zijn werk terug naar huis. Op een gegeven moment begint een Chinese man zijn haar van zijn onderarm te strelen met de uitroep: Oh, wat veel haat, veel haar. Voor zo iets zou je in een bus in Nederland waarschijnlijk gearresteerd worden op beschuldiging van aanranding en weggevoerd worden naar het eerste de beste politiebureau. Maar in China niet! John op zijn beurt streelde de ontblote onderarm van zijn Chinese mede-passagier onder het uitroepen: helemaal geen haar, helemaal geen haar.

Een voorbeeld van de rijke humorvolle expressie van Chinezen, een open volk waar we als bevroren Westerlingen nog veel van kunnen leren.

Over bevroren gesproken. Sharon Stone, een bekende profetes, sprak kortgelden uit dat Europa erg bevroren was, emotioneel en geestelijk afgestorven, maar dat God Europa zou gaan aanraken.

Hoe staat het met u? Bent u zo bevroren dat u geen contact meer hebt met uzelf, uw binnenste? Hebt u nog wel voeling met uw diepste zelf en wat nog belangrijker is: kunt u uw diepste weggestopte pijnen aan God geven en Hem vragen u door Zijn liefde te laten ontdooien.?

That’s the question.

John Hofman

Zoeken